“Terorişti din PKK”, responsabili de moartea unor ostatici turci în Irak – Focus Prima TV

“Terorişti din PKK”, responsabili de moartea unor ostatici turci în Irak

“Terorişti din PKK” sunt responsabili de moartea a 13 ostatici turci în Irak, a afirmat luni şeful diplomaţiei americane Antony Blinken în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu, potrivit AFP.

“Secretarul de stat şi-a exprimat condoleanţe pentru moartea ostaticilor turci în nordul Irakului şi a afirmat că terorişti din PKK poartă responsabilitatea pentru aceasta”, a asigurat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price într-un comunicat.

Aceasta precizare a Washingtonului intervine după ce Turcia a denunţat o primă reacţie a SUA care nu păreau să susţină în mod explicit acuzaţiile turce împotriva militanţilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Această critică fusese însoţită de un protest diplomatic cu convocarea ambasadorului american David Satterfield la Ankara la Ministerul turc de Externe.

Potrivit Ministerului turc al Apărării, 13 corpuri neînsufleţite ale unor cetăţeni turci, membri ai forţelor de securitate în cea mai mare parte, ţinuţi în captivitate în nordul Irakului de mai mulţi ani, au fost găsite de militari.

Turcia a acuzat duminică PKK că i-ar fi executat.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share