Test Covid la intrarea în Bulgaria – Focus Prima TV

Test Covid la intrarea în Bulgaria

Românii care vor să intre în Bulgaria vor fi obligați să prezinte un test PCR negativ. Măsura a fost anunțată de către Ministerul Bulgar al Sănătății și distribuită de Ambasada României la Sofia. În privința întârzierii vaccinărilor în Europa, continuă schimbul de replici între oficialii europeni și unele firme implicate.
Suedia a suspendat plățile pentru compania Pfizer, până va ști clar câte doze primește. Iar în privința Astra Zeneca, liderii Uniunii suspectează că vaccinurile plătite în avans de ei au ajuns de fapt în Marea Britanie. Directorul firmei spune însă că Londra a semnat contractul cu 3 luni înainte. AstraZeneca
s-a retras azi de la reuniunea cu liderii UE despre livrările vaccinurilor…

Ambasada României în Bulgaria a postat pe pagina de Facebook anunțul referitor la modificarea condițiilor de intrare în țara vecină. Astfel, de vineri, 29 ianuarie, cetățenii români trebuie să prezinte un
test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării în Bulgaria. Documentul trebuie să ateste rezultatul negativ și să conțină datele laboratorului, data efectuării testării și metoda de testare. Sunt exceptați șoferii de autobuz, angajații din transporturile internaționale sau persoanele aflate în tranzit.
Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății vine cu o serie de recomandări în tratarea pacienților bolnavi de Covid, după ce s-au semnalat mai multe cazuri cu simptome persistente după vindecare.

De asemenea, experții Organizației Mondiale a Sănătății au recomandări noi și în privința folosirii vaccinului Moderna.

În cazul scandalului apărut în livrarea vaccinurilor în Uniunea Europeană, directorul executiv al companiei britanicosuedeze AstraZeneca a declarat că liderii Uniunii au semnat contractul la trei luni după ce un document similar a fost parafat cu oficialii de la Londra. Marea Britanie a ajuns însă într-o situație foarte dificilă, cu peste 100 de mii de decese din cauza noului coronavirus.

Pe de altă parte, în Olanda au continuat, pentru a patra zi consecutiv, violențele de stradă, declanșate de cei nemulțumiți de impunerea restricției de circulație pe timp de noapte.

Cu toate acestea, protestele au început să aibă o amploare mai redusă, susțin autoritățile. Aceasta este prima interdicție de circulație pe timpul nopții din Olanda, după cel de al doilea război mondial.
Iar în Serbia, sute de persoane formează cozi pentru a fi vaccinate cu serul trimis de China, la Belgrad. Primul vaccinat a fost un regizor care în 1982 a realizat un documentar despre campania de vaccinare împotriva variolei. Serbia a vaccinat aproape 300 de mii de persoane cu vaccinuri de la Pfizer, Sputnik și Sinopharm, în timp ce vecina Croația, membră a Uniunii Europene, a reușit doar 70 de mii de imunizări.

Total
0
Shares
Total
0
Share