Test Covid la intrarea în Bulgaria

Test Covid la intrarea în Bulgaria

Românii care vor să intre în Bulgaria vor fi obligaţi să prezinte un test PCR negativ. Măsura a fost anunţată de către Ministerul Bulgar al Sănătăţii şi distribuită de Ambasada României la Sofia. În privinţa întârzierii vaccinărilor în Europa, continuă schimbul de replici între oficialii europeni şi unele firme implicate.
Suedia a suspendat plăţile pentru compania Pfizer, până va şti clar câte doze primeşte. Iar în privinţa Astra Zeneca, liderii Uniunii suspectează că vaccinurile plătite în avans de ei au ajuns de fapt în Marea Britanie. Directorul firmei spune însă că Londra a semnat contractul cu 3 luni înainte. AstraZeneca
s-a retras azi de la reuniunea cu liderii UE despre livrările vaccinurilor…

Ambasada României în Bulgaria a postat pe pagina de Facebook anunţul referitor la modificarea condiţiilor de intrare în ţara vecină. Astfel, de vineri, 29 ianuarie, cetăţenii români trebuie să prezinte un
test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării în Bulgaria. Documentul trebuie să ateste rezultatul negativ şi să conţină datele laboratorului, data efectuării testării şi metoda de testare. Sunt exceptaţi şoferii de autobuz, angajaţii din transporturile internaţionale sau persoanele aflate în tranzit.
Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine cu o serie de recomandări în tratarea pacienţilor bolnavi de Covid, după ce s-au semnalat mai multe cazuri cu simptome persistente după vindecare.

De asemenea, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au recomandări noi şi în privinţa folosirii vaccinului Moderna.

În cazul scandalului apărut în livrarea vaccinurilor în Uniunea Europeană, directorul executiv al companiei britanicosuedeze AstraZeneca a declarat că liderii Uniunii au semnat contractul la trei luni după ce un document similar a fost parafat cu oficialii de la Londra. Marea Britanie a ajuns însă într-o situaţie foarte dificilă, cu peste 100 de mii de decese din cauza noului coronavirus.

Pe de altă parte, în Olanda au continuat, pentru a patra zi consecutiv, violenţele de stradă, declanşate de cei nemulţumiţi de impunerea restricţiei de circulaţie pe timp de noapte.

Cu toate acestea, protestele au început să aibă o amploare mai redusă, susţin autorităţile. Aceasta este prima interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii din Olanda, după cel de al doilea război mondial.
Iar în Serbia, sute de persoane formează cozi pentru a fi vaccinate cu serul trimis de China, la Belgrad. Primul vaccinat a fost un regizor care în 1982 a realizat un documentar despre campania de vaccinare împotriva variolei. Serbia a vaccinat aproape 300 de mii de persoane cu vaccinuri de la Pfizer, Sputnik şi Sinopharm, în timp ce vecina Croaţia, membră a Uniunii Europene, a reuşit doar 70 de mii de imunizări.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt