Testare Covid în call center, nu la 112 - Focus Prima TV

Testare Covid în call center, nu la 112

Dacă sunteți din București, aveți simptome de Covid-19 și vreți să vă testați, NU sunați la 112 pentru a aglomera linia de urgență! DSP a creat un call-center, dar și o platformă online pentru solicitările de testare la domiciliu. Inițiativa a venit pe fondul unui număr imens de apeluri la ambulanță din cauza căruia urgențele de cod roșu au fost întârziate de apeluri ce solicitau testarea covid.

Forfota din timpul zilei din Capitală este, de la începutul valului 4, acompaniată de sunetul disperat al ambulanțelor. Mulți oameni au nevoie urgentă de ajutor, însă alții solicită testarea pentru covid la domiciliu pentru că au simptome. Așa încât s-a creat pericolul ca cel care are o urgență majoră să aștepte mult timp până când medicii vin în ajutor. Pentru astfel de situații a fost creată o variantă alternativă

Iar ca procesul să fie și mai eficient, STS a pus în funcțiune și un formular online.

Datele ajung astfel la operatorii DSP care vor transmite solicitarea Serviciului de Ambulanță București Ilfov. În
prezent acolo sunt 40 d echipaje dedicate testării covid însă în unele zile timpul de așteptare a depășit 72 de ore

De la începutul pandemiei, testarea gratuită pentru covid se face doar în spitale sau de către serviciul de ambulanță. Iar alternativa este testarea pe bani, însă un test PCR costă și câteva sute de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share