Testarea Covid, inclusă în meniul restaurantelor – Focus Prima TV

Testarea Covid, inclusă în meniul restaurantelor

La restaurant doar cu testare covid. Așa ar putea arăta viitorul apropiat chiar în România. Reprezentanții industriei Horeca cer Guvernului să-i excepteze de la regula potrivit căreia afacerile lor trebuie închise daca incidența îmbolnăvirilor trece de pragul de 3 la mie. Patronii au și soluții: testarea rapidă la intrarea în local sau prezentarea unui certificat de vaccinare. Soluția este una care le surâde clienților. Nu și guvernanților.

Aceasta este soluția pe care cei din industria Horeca o propun autorităților pentru a nu mai închide restaurantele. În București, rata de infectare se apropie din nou de 3 la mia de locuitori, așa că patronii speră ca salvarea să vină din partea Guvernului. Ei cer scoaterea industriei de sub regula incidenței.

Soluțiile propuse, testarea sau vaccinarea, ar putea să le salveze afacerile.

Și în cazul evenimentelor private ar putea fi cerută testarea tuturor participanților cu 48 de ore înainte. Soluția ar putea duce la creșterea numărului de clienți, spun patronii.

Guvernanții nu se gândesc însă deocamdată să ia în calcul scoaterea horeca de sub incidența de 3 la mia de locuitori.

În prezent, în Capitală, restaurantele funcționează la o capacitate de 30%.

Total
0
Shares
Total
0
Share