Testarea elevilor, demonstrație la minister - Focus Prima TV

Testarea elevilor, demonstrație la minister

După ce primele teste de salivă au ajuns în școli, autoritățile au mai făcut un pas. Ministrul Sănătății a făcut o
demonstrație despre cum se fac, în mod corect, aceste teste. Videoclipul este unul util, spun părinții. Doar că era nevoie mai devreme. Și nu numai de instrucțiuni ci și de proceduri, materiale și mai multă implicare.

Așa începe videoclipul postat pe rețelele de socializare de proaspătul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila. Pe lângă prezentarea kit-ului de testare, medicul le arată părinților și profesorilor cum îi pot testa, corect, pe școlari. Primul pascopilul trebuie să scuipe într-un recipient special din care se va extrage o mostră de salivă.

Rezultatul va fi gata în 15 minute. Pe fanta de testare trebuie pbligatoriu să apară o linie roșie numită ”de control” care arată că testarea s-a făcut corect. Dacă apare și o a doua linie, înseamnă că rezultatul este pozitiv. Dacă nu, copilul nu este infectat și poate merge liniștit la școală.

Reprezentanții asociațiilor de părinți spun că este nevoie de mai mult decât de o demonstrație. Ideea este bună doar că aceste teste nu vin în kit-uri separate, ci trebuie împărțite de profesori existând riscul contaminrii. Pe de altă parte trebuie respectate și condițiile de transport și temperatură iar procedurile sunt neclare.

Sindicaliștii fac, însă, apel la responsabilitate din partea părinților și profesorilor. Să-i testeze corect pe cei mici pentru a avea garanția că rămân sănătoși atât ei cât și cei din jurul lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share