Testele ajung în sfârșit în școli - Focus Prima TV

Testele ajung în sfârșit în școli

6,5 milioane de teste non invazive au ajuns astăzi în școlile din întreaga țară. Declarația îi aparține ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a anunțat și o schimbarea a regulilor legate de prezența fizică în școli. În localitățile unde rata de infectare este mai mică de 3, elevii vor putea merge la școală chiar dacă procentul profesorilor și angajaților vaccinați este mai mic de 60%

Odată cu scăderea numărului de cazuri, se schimbă și regulile privind prezența fizică la școală. Copiii se vor putea
întoarce înapoi în bănci chiar dacă puțini profesori și angajați sunt vaccinați. Cu o condiție, rata de infectare în localitate, să fie mai mică de trei.

Și testarea în școli, despre care se vorbește de câteva luni bune, ar putea să înceapă într-un sfârșit.

Ministrul spune că acolo unde cadrele didactice sunt de acord, iar școala are spațiile necesare, testarea se va face
chiar în unitatea de învățământ. Unde nu este posibil, copiii ar urma să fie testați acasă.

Haosul din ultima perioadă din sistemul de învățământ i-a revoltat pe elevi. “Nu mai jucați ping pong cu educația din România””, este titlul unei petiții inițiate de către Consiliului Național al Elevilor.

Elevii cer și renunțarea la teze în acest semestru. La fel cum s-a procedat și la începutul pandemiei, când cea mai parte a activității didactice s-a desfășurat online, la fel ca acum.

Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației și în guvernul Ciucă, nu vrea să audă de o asemenea variantă. De altfel,
reprezentanții Consiliului Național al Elevilor se plâng că deși au existat discuții cu ministerul, opiniile lor nu au fost luate până acum în seamă.

Total
0
Shares
Total
0
Share