Testele rapide antigen, recomandate de medici – Focus Prima TV

Testele rapide antigen, recomandate de medici

15 minute! Doar atât durează să aflați dacă sunteți sau nu infectați cu virusul SarsCov2. Noile teste rapide antingen pot fi făcute acasă, în sufragerie și tot procesul durează doar 15 secunde. Medicii recomandă aceste teste care au o acuratețe de 95 la sută.

În vârful pandemiei, performanţa maximă a autorităţilor sanitare din România a fost de a testa zilnic doar 37 de mii de oameni. Medicii spun că în acest fel nu putem avea o imagine de ansamblu a situaţiei epidemiologice. Există însă soluţii alternative.

Lucrurile se complică însă din acest punct. Fiecare persoană care se testează acasă ar trebuie ca în momentul în care rezultatul este unul pozitiv să se autoizoleze şi să anunţe imediat Direcția de Sănătate Publică.

Încă din primele zile ale acestui an, farmaciile au primit testele rapide pentru covid. Cererea este însă deocamdată la cote reduse. Mult mai ieftine, acestea vor deveni curând extrem de populare.

La sfârșitul lunii decembrie, România a importat peste 3 milioane de teste rapide. Între timp, doar în
ultimele 24 de ore, au fost peste 4 mii de români au fost diagnosticaţi cu SARS COV 2. Mulți dintre cei
pozitivi..ajung din păcate la ATI. 1106 pacienți sunt internați acum la terapie intensivă, iar peste o sută de au fost răpuşi de noul coronavirus în ultimele ore.

Total
0
Shares
Total
0
Share