Thasos, gata pentru turiști - Focus Prima TV

Thasos, gata pentru turiști

Thasos, una dintre destinațiile estivale preferate de români, se pregătește pentru primirea oaspeților. Restricțiile se vor ridica de săptămâna viitoare, iar gazdele speră într-o redresare după dezastrul de anul trecut. Una dintre cele mai mari insule ale Eladei vine cu oferte greu de ignorat! Prima TV vine în fața dumneavoastră cu toate informațiile pentru un concediu fără griji și vă prezintă Pașaport de Vacanță. Săptămâna aceasta vorbim despre Grecia.

Cu un potențial fabulos, la doar opt km distanță de continent, insula Thasos este a douăsprezecea ca mărime din Grecia și cea în care vin, anual, cei mai mulți turiști. Patru milioane în 2019 și numai două, anul trecut, înghesuiți
pe aproape 400 de kilometri pătrați și pe 90 de kilometri de țărm. În ceea ce privește lungimea malului mării, e cam cât litoralul românesc . Pe insulă, se ajunge doar cu feribotul, iar drumul, care costă 4 euro de personă și 18 euro pentru fiecare mașină, nu durează mai mult de 40 de minute. Hoteluri, pensiuni sau chiar vile de închiriat găsiți la tot pasul. Prețurile – mai mici decât cele de pe litoralul nostru…pentru un sejur . Gazdele sunt întotdeauna la datorie.

Piscina naturală, creată prin prăbușirea tavanului unei grote, este cunoscută drept.cuibul sirenelor. Legendele spun că apa era chiar ochiul lui Zeus, prin care își spiona soția sau…că a fost creată special pentru Afrodita.
Cert este că turiștii sosiți în Thasos nu pot pleca de aici fără a face o vizită și…chiar o baie. Iar lângă minunea…Zeilor, se amenajează acum cel mai mare parc de pe insulă!

Iar idei…grecii au. Ce au de făcut în primul rând e să vaccineze toți hotelierii. Atenție! În Grecia nu se va putea intra, chiar și după relaxarea măsurilor, prevăzuă după 14 mai, decât la minimum 14 zile de la rapel. Mai puteți intra înțară cu un test PCR negativ sau cu dovada că ați avut Covid și…aveți anticorpi. În plus la graniță, aleatoriu ,autoritățile își rezervă dreptul de a face teste rapide turiștilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share