Timișoara, campioană la vaccinarea anti-covid – Focus Prima TV

Timișoara, campioană la vaccinarea anti-covid

Peste două zile, România trece la următorul nivel al campaniei de vaccinare. Etapa a doua, în care vor fi
vaccinate mai multe categorii de persoane, va curge în paralel cu prima, cea în care se imunizează cadrele
medicale. Până acum, peste 150 de mii de angajați ai unităților medicale de stat și private au primit prima doză de vaccin. Numărul celor care au ales să se vaccineze diferă însă. Dacă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara peste 95 la sută dintre angajați au ales să se imunizeze, la Brasov, au fost convinși să accepte vaccinarea aproape 50 la sută.

”Lucrați în terapie. Dumneavoastră știți foarte bine ce înseamnă vaccinarea și ce înseamnă protocoloul de
vaccinare. O să vă spun în două cuvinte. O să fie o înțepătură scurtă. Dacă simțiți ceva în timpul injecției
spuneti.”
Așa a început, pe 27 decembrie, prima etapă a vaccinării la Spitalul Victor Babeș Timișoara. În doar două zile, câteva sute dintre angajații unității sanitare au fost imunizați. Procentul a ajuns acum, cu câteva zile înaintea administrării celei de-a doua doze, la peste 95 la sută.

Medicii timișoreni spun că există două soluții pentru a trece de această perioadă. Fie prin imunizare prin vaccinare, fie printr-o imunizare de turmă, care însă va duce la o creștere accentuată a numărului de cazuri de Covid -19 și implicit la mult mai multe decese.

La Brașov, per total, rata în ceea ce privește vaccinarea în rândul personalului medical este medie. Totuși a existat o reticență în ceea ce privește personalul auxiliar.

Procentul celor care au acceptat vaccinarea în prima fază diferă, însă de la județ la județ.

Total
0
Shares
Total
0
Share