Timișoara iese din carantină în ciuda ratei de infectare. Măsura va fi ridicată peste 72 de ore. – Focus Prima TV

Timișoara iese din carantină în ciuda ratei de infectare. Măsura va fi ridicată peste 72 de ore.

Timișoara iese din carantina de două săptămâni în acestă noapte! Incidența cazurilor la mia de locuitori este, însă, mai mare la ridicarea restricțiilor decât în momentul în care s-a decis carantinarea. O situație asememănătoare este și în cazul comunei Ghiroda unde diferența este chiar de 1 punct.

20 de voturi pentru menținerea carantinei, 9 împotrivă și 9 abțineri. Așa au votat aseară membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pentru menținerea restricțiilor ar fi fost însă nevoie de 2/3 din voturi ceea ce însă nu s-a întâmplat. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz cel care a fost un susținător aprig al introducerii restricțiilor în oraș, votând pentru carantină, de data acesta s-a abținut la vot.

Trebuie spus ca in momentul introducerii carantinei, rata de infectare cu Covid 19 în Timișoara era de 7,36 la mia de locuitori. Astazi, dupa 13 zile de carantină, incidența cazurilor este de 8,19 la mia de locuitori, mai mare decât în momentul instituirii. Carantina nu va fi menținuta nici în cele 4 comune periurbane, deși incidența cazurilor în toate localitățile este de peste 7 la mia de locuitori, cea mai mare fiind în Moșnița. Nouă, peste 11. Majoritatea timișorenilor sunt de acord cu ridicarea carantinei pentru că spun ei, nu a avut niciun efect.

Săptămâna viitoare la Timișoara va fi deschis primul centru de vaccinare non stop din România. Va fi amenajat în cadrul Spitalul Județean și va avea 4 fluxuri de vaccinare care vor functiona 24 de ore din 24. Aici va fi administrat doar serul Pfizer.

Astăzi Timișul a înregistrat peste 300 de cazuri noi de infectie cu SARS-Cov2, iar în secțiile de terapie intensivă sunt 58 de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share