Tinerii luptă pentru pace şi ar trebui să li se ofere oportunităţi semnificative de a juca un rol în acest domeniu - Focus Prima TV

Tinerii luptă pentru pace şi ar trebui să li se ofere oportunităţi semnificative de a juca un rol în acest domeniu

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj video participanţilor la cea de-a IV-a ediţie a Forumului Mondial al Tineretului (World Youth Forum), care se desfăşoară în Egipt, la Sharm El-Sheikh, în care a subliniat rolul major al tinerilor în eforturile de construire şi menţinere a păcii.

“Doresc să subliniez rolul major al tinerilor în eforturile de construire şi menţinere a păcii, ca un drept şi un imperativ democratic menite să facă societăţile noastre mai incluzive. România apreciază rezilienţa tinerilor în înfruntarea conflictelor şi a violenţei. Tinerii luptă pentru pace şi ar trebui să li se ofere oportunităţi semnificative de a juca un rol în acest domeniu. Acest lucru necesită sisteme politice incluzive, educaţie de calitate la nivel primar, secundar şi terţiar, inclusiv în adăposturile pentru refugiaţi şi strămutaţi, precum şi oportunităţi de angajare demne”, a evidenţiat şeful statului.

El a adăugat că Forumul Mondial a devenit un element important al mişcării internaţionale de tineret, oferind o platformă importantă de implicare civică, în condiţiile în care generaţiile tinere, ca şi lumea întreagă se confruntă cu consecinţele pandemiei de COVID-19.

“Auzim adesea că tineretul reprezintă viitorul nostru. Trebuie să înţelegem pe deplin rolul esenţial al tinerelor generaţii în modelarea dezvoltării societăţilor noastre şi în găsirea de soluţii la provocările actuale”, a completat preşedintele Iohannis.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share