Ținuți departe de joacă - Focus Prima TV

Ținuți departe de joacă

Mii de copii din România bat în acest moment mingea pe stradă în fața unor terenuri de sport…. închise! Mulți directori au ales sa pună lacătul pe porțile terenurilor de sport odată cu vacanța dintr-un motiv incredibil. Cei mici să nu lase mizerie în urma lor. În Suceava, peste 50% din terenurile de sport din curtea școlilor sunt inchise, iar la Cluj Napoca, copii trebuie să plătească pentru o oră de joacă. Un ONG i-a cerut deja primarului din Cluj Napoca să îi someze pe primari să scoată lacătele de pe terenuri. 10.000 de oameni au semnat o petiție în acest sens.

Aceasta imagine a unui băiat de 10 ani din Suceava cu mâna pe gardul terenului de sport, închis cu un lacăt ruginit, este reprezentativă pentru situația din sute de localități unde copiii sunt obligați să bată mingea pe maidane. În Suceava poți sa numeri pe degetele de la o mâna școlile care și-au lăsat, imediat după vacanță, porțile terenurilor de sport larg deschise.

Directorii de școli preferă să țină terenurile de sport închise pentru că, spun ei, sunt periculoase pentru copii. În alte cazuri, acestea sunt închise pentru că cei mici nu ar menține curățenia.

Luate la întrebări, autoritatile din Suceava nu au avut o explicație clară pentru lacătele de pe terenuri.

Situația se repetă în multe alte județe din țară. În anul 2009 primarul Clujului a obligat toți directorii de școli să țină terenurile deschise. Aceștia au găsit, însă, o modalitate prin care pot chiar să câștige și bani. Le închiriază.
Pentru că în toată țara situația acestor terenuri este neclară și la mâna directorilor care decid așa cum vor ei, un ONG i-a cerut primarului Emil Boc, care este și președintele asociației municipiilor din România să rezolve problemă.

Peste 10.000 de oameni au semnat deja petiția care ar putea ține terenurile de sport din curtea școlilor deschise.

Total
0
Shares
Total
0
Share