Tirajul ziarului din Hong Kong unde au descins 500 de polițiști a crescut de șase ori. Lumea s-a așezat la coadă înainte de răsărit - Focus Prima TV

Tirajul ziarului din Hong Kong unde au descins 500 de polițiști a crescut de șase ori. Lumea s-a așezat la coadă înainte de răsărit

Locuitorii Hong Kong-ului s-au așezat la coadă înainte de răsăritul soarelui pentru a cumpăra ziarul Apple Daily, la redacția căruia au descins 500 de polițiști cu o zi înainte și au arestat întreaga conducere, scrie The Guardian. Apple Daily este considerat un simbol al libertății presei în Hong Kong, unde presiunile puse de China prin noua lege a securității naționale devin din ce în ce mai apăsate.

Tirajul de vineri al ziarului a fost de 500.000 de exemplare, față de cel normal, de 80.000 de exemplare. 

Oamenii cumpărau mai multe ziare odată, iar unii le lăsau la diverse chioșcuri și afaceri pentru a le distribui clienților. O femeie a cumpărat atâtea ziare câte au încăput într-o pungă de la IKEA. Vânzătorul de la un chioșc de ziare a spus că de obicei vinde zilnic 60 de exemplare din Apple Daily, însă vineri a vândut 1.800 îninte de răsărit.

Steven Chow, 45 de ani, a cumpărat trei exemplare din controversatul și populistul ziar tabloid, care a devenit simbolul mișcării pro-democrație din Hong Kong.

Total
0
Shares
Total
0
Share