Tiruri asupra unui convoi civil şi asupra unui teatru la Mariupol; dezastru umanitar la Herson - Focus Prima TV

Tiruri asupra unui convoi civil şi asupra unui teatru la Mariupol; dezastru umanitar la Herson

Tirurile ruseşti asupra civililor care fugeau din Mariupol, oraş-port asediat de peste două săptămâni în sud-estul Ucrainei, s-au soldat miercuri cu morţi şi răniţi, a anunţat armata ucraineană, în timp ce primăria a transmis ulterior că un teatru care găzduia “sute de civili” a fost distrus de un atac aerian rus, relatează AFP.

În acelaşi timp, în regiunea Herson există riscul unui dezastru umanitar, a avertizat ombudsmanul ucrainean Liudmila Denisova, citată de DPA.

Un convoi de civili care pleca din Mariupol spre Zaporojie a fost vizat de tiruri cu lansatoare de rachete multiple Grad în jurul orei locale 15:30 (13:30 GMT), a indicat armata ucraineană pe Telegram, publicând fotografia unui copil rănit şi însângerat.

“Conform unui prim bilanţ, sunt persoane decedate”, adaugă forţele armate ucrainene, care nu au încă un bilanţ exact al victimelor în cazul acestui incident.

După o serie de eşecuri, în lipsa unei încetări a focului, evacuările s-au accelerat în Mariupol, în condiţiile în care locuitorii prinşi ca într-o capcană în acest port strategic duc lipsă acută de apă şi hrană şi nu au nici electricitate.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share