Tornadă pe Marea Neagră - Focus Prima TV

Tornadă pe Marea Neagră

Dobrogea a fost răvășită de o furtună puternică. La Corbu, o tornadă a băgat spaima în turiști, iar în Mamaia grindina a acoperit plaja. Vântul puternic a răsturnat velier pe Lacul Sutghiol, iar 3 marinari au fost salvați de pompieri. E cod portocaliu la malul mării cu ploi abundente de 50 de litri pe metrul pătrat.

Câțiva localnici din Corbu au rămas uimiți să vadă sub ochii lor o tornadă în formare, pe Marea Neagră. Vârtejul uriaș s-a apropiat vertiginos de țărm. După tornadă, a urmat furtuna.

A fost rupere de nori și în stațiunea Mamaia. Din senin a început să plouă torențial și cei câțiva turiști de pe plajă au fugit mâncând pământul în camerele de hotel. În 3 minute a început să cadă grindina.

Temperatura a scăzut cu zece grade în 10 minute.

În zona fostului Hotel REX plaja s-a albit din cauza gheții. Vântul care a suflat în rafale a ajuns și la 70 km/h. A stârnit valuri pe Lacul Sutghiol din Mamaia unde a răsturnat un yachyt cu 3 persoane la bord: 2 bărbați și o femeie. Cineva a sunat la 112 și-a raportat naufragiul. Imediat, ISU Dobrogea a trimis un elicopter SMURD și o șalupă rapidă pe lac.

Cei 3 oameni au fost recuperați din apele lacului de către șalupa pompierilor și aduși teferi la mal. Elicopterul SMURD a făcut cale întoarsă la spitalul județean fără vreun pacient. Codul portocaliu de vremea rea este activ în Dobrogea până la ora 23.oo

Total
0
Shares
Total
0
Share