Tot mai aproape de reîntoarcerea în bănci – Focus Prima TV

Tot mai aproape de reîntoarcerea în bănci

Doar o zi ne mai desparte de o hotărâre clară privind redeschiderea școlilor. Dacă e să ne luăm după declarațiile de astăzi ale lui Sorin Cămpeanu, cel mai probabil după vacanță elevii se vor întoarce în bănci. În Capitală școlile sau pregătit. Fiecare după cum a putut. Părinții au însă inima îndoită și spun că sistemul hibrid ar putea fi soluția optimă în actuala condiție sanitată din țară.

La o școală din sectorul 3 al Capitalei, reprezentanții spun că totul este pregătit pentru ca de pe opt februarie elevii să se reîntoarcă în bănci.

Numai că aceste măsuri nu au fost impementate peste tot, spun cei de la Federația Națională a Asociațiilor pentru Părinți. Deși e de dorit ca școala să reînceapă fizic, în realitate nu am fi deloc pregătiți. Iar anumite norme sanitare sunt imposibil de pus în practică.

Sistemul hibrid ar putea fi varianta salvatoare.

De altfel, ministrul Educației a anunțat că elevii cu simptome de boală, cei cu vulnerabilități medicale sau care au bunici și părinți cu boli cronice vor putea învăța în continuare online. Și dascălii cu probleme de sănătate – pe care le pot dovedi medical – vor putea preda de acasă. Doar că în această situație apar probleme de organizare.

Sunt și părinți care doresc să își țină copiii acasă, chiar dacă nu au probleme de sănătate.

Asta în situația în Capitală, de pildă, deja avem un focar în care este prezentă tulpina britanică, mai contagioasă, a noului coronavirus.

În plus, ministrul Educației a anunțat că testarea tuturor elevilor și profesorilor nu va putea fi asigurată.

În total, în România există aproximativ 17.000 de școli.

Total
0
Shares
Total
0
Share