Tradiții culinare de Paștele Catolic – Focus Prima TV

Tradiții culinare de Paștele Catolic

Pregatiri de Paste, vineri , 10 aprilie 2015, Timisoara. Foto: Cornel Putan / Inquam Photos

Obiceiurile de Paște nu diferă mult de la o țară catolică la alta. Tradițiile gastronomice sunt însă deosebit de diverse. Zilele acestea, în spațiul românesc, plăcinta cu carnea de miel, pasca și cozonacul sunt nelipsite de pe mesele credincioșilor. Iar criza sanitară pe care o traversăm a făcut marea sărbătoare a creștinătății de anul acesta să fie una aparte. Speriați de cozi și aglomerație, mulți și-au redescoperit talentele de bucătari.

Printre preparatele nelipsite de pe masa de Paște a credincioșilor catolici din Transilvania se numără plăcinta cu
carne de miel. Rețeta este păstrată din moși-strămoși.

Iar atunci când vorbim despre deserturi, cremeșul, o prăjitură cu foietaj și cremă de vanilie, pare să fie vedetă!

În această cofetarie din Brașov, frământarea aluatului pentru cozonaci s-a început dis de dimineață. Cofetarii spun însă că cererea este mai mică față de anii trecuți.

În Cluj Napoca, printre deserturile speciale de pe masa de sărbători se numără și prăjitura cu mere întregi si scortisoara, asezonată cu înghețată.

Pastele ortodox va fi sărbătorit în acest an pe 2 mai.

Total
0
Shares
Total
0
Share