Tradiții și bucate cum doar în Banat găsești – Focus Prima TV

Tradiții și bucate cum doar în Banat găsești

Românii sărbătoresc în această perioadă ignatul, una dintre cele mai mari sărbători cunoscute la noi în țară. În gospodării se simte deja mirosul de cârnați, tobă și șuncă afumată. Dacă unii oameni au ales să angajeze măcelari pentru sacrificarea porcului, alții, mai curajoși, au făcuta asta singuri.

În Ardeal, tradițiile și rețetele de bucate se păstrează la fel, de sute de ani. În localitatea Savadisla, domnul
Istvan prepară, an de an, aceleași delicatese.

De pe nicio masă, nu lipsesc, de asemenea nici cârnații, caltaboșii sau pâinea făcută de casă.

Pomana porcului marchează cel mai bine sărbătoarea ignatului. Bucătarii își impresionează oaspeții și cu preparate inedite.

Un lucru este bine știut…fiecare rețetă are condimentele și secretele ei, iar cel mai important condiment, trebuie să vină din suflet.

Total
0
Shares
Total
0
Share