Tragedia de la Victor Babeș s-ar putea repeta – Focus Prima TV

Tragedia de la Victor Babeș s-ar putea repeta

Inquam Photos / George Calin

Tragedia de la Victor Babeș s-ar putea repeta oricând, în orice secție ATI din România! Instalațiile de oxigen sunt vechi și abia mai fac față numărului mare de pacienți intubați. Medicii fac apel către autorități și spun că trebuie luate măsuri urgente! Altfel..tragediile se vor repeta!

Imediat după tragedia din secția mobilă ATI COVID a spitalului Victor Babeș, în mai multe spitale din țară au fost
făcute controale riguroase la instalațiile de oxigen. Situația este, însă, extrem de gravă. Spitalul Județean de Urgență Dolj se numără printre unitățile sanitare unde instalația de oxigen abia mai face față numărului mare de pacienți intubați.

Specialiștii atrag atenția că stațiile de oxigen pot ceda, fie din cauza improvizațiilor, fie din lipsa personalului specializat care să le verifice.

La Iași, Unitatea Mobilă instalată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase funționează cu trei stocatoare de oxigen. Pentru că riscul de suprasolicitare este mare, acum funcționează doar unul, iar restul sunt păstrate de rezervă.

În cazul unei defecțiuni la instalația de oxigen, specialiștii spun că un sistem de reglare a presiunii ar putea salva viața pacienților intubați. Astfel, imediat va intra în funcțiune rețeaua pe bază de butelii care oferă oxigen pacienților pentru 6 sau chiar 8 ore.

Total
0
Shares
Total
0
Share