Tramvaie noi pentru gălățeni, după 40 de ani - Focus Prima TV

Tramvaie noi pentru gălățeni, după 40 de ani

După 40 de ani, pe străzile din Galați circulă în sfârșit tramvaie noi. Ele au fost fabricate în acest an la Arad și au
fost achizitionate de municipalitatea gălățeană prin fonduri europene. Patru sunt deja în circulație, iar două sunt încă în probe. Și călătorii, și vatmanii, sunt multumiți de dotările moderne și speră ca acestea să nu fie vandalizate ca alte mijloace de transport.

Pe strazile orasului de pe malul Dunarii circula cateva tramvaie nou noute, ceea ce nu a mai vazut urbea de ani
buni. Sunt noi și moderne, modelul fiind unul abia lansat.

Pasagerii sunt deocamdata incantati. Nu prea cred insa ca ai lor concetateni vor pastra prea mult timp tramvaiele..ca noi.

Noile tramvaie, model ”Autentic”, au fiecare, o capacitate de 114 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, și un consum de energie scăzut . Alte 10 tramvaie noi, in valoare de 80 milioane de lei ar urma sa ajunga anul viitor la Galati in baza unui parteneriat intre primaria galati si ministerul dezvoltarii

Tramvaiele sunt prevăzute cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Tramvaiele sunt concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor. Lungimea tramvaielor este de 19 de metri, iar lățimea de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani. Un tramvai va parcurge aproximativ 60.000 km/an. Deocamdata , din cauza lucrarilor ample de reabilitare stradala din oras doar un singur traseu este functional cu tramvaie restul fiind acoperite cu autobuze.

Total
0
Shares
Total
0
Share