Transport mai scump în București de azi - Focus Prima TV

Transport mai scump în București de azi

Călătoria cu transportul în comun este de astăzi mai scumpă în Capitală. Un bilet de autobuz are preț dublu, fapt ce îi nemulțumește pe deplin pe călători, care spun că nu există condiții civilizate în transport. De cealaltă parte, autoritățile spun că tocmai acesta este motivul pentru care s-a scumpit biletul, pentru a îmbunătăți calitatea călătoriilor.

Un leu și 30 de bani pentru o călătorie cu STB ul și 2 lei 50 pentru una cu metroul. Atât au plătit bucureștenii până astăzi ca să circule cu transportul în comun. De acum lucrurile se schimbă.

Vor plăti 3 lei pentru 90 de minute de călătorie la suprafață, indiferent de câte autobuze sau tramvaie schimbă și tot 3 lei pentru a merge o singură dată cu metroul.

Dacă în subteran aveți nevoie de o cartelă cu 2 călătorii, veți scoate din buzunar 6 lei în loc de 5, iar pentru o cartelă cu 10 călătorii, 25 de lei.

Dacă optați pentru o cartelă comună, STB și Metrorex, veți plăti 14 lei pentru 24 de ore, iar pentru cartele separat pentru o zi întreagă, 8 lei.

Călătorii sunt pe deplin nemulțumiți. Spun că mizeria din stații și chiar din autobuze nu a dispărut odată cu creșterea prețurilor, așa cum s-ar fi așteptat.

Șoferii și vatmanii speră că această schimbare să îi ajute și pe ei, pentru că stau în condiții grele, mai ales pe timpul verii.

Dacă tragem linie, toate prețurile cresc. Cei care conduc STB spun că ultima actualizare a tarifelor a fost în 2008, iar la metrou, în 2014. Totuși autoritățile vin cu o promisiune: încasările suplimentare se vor reflecta în condițiile de călătorie. Cei care au deja abonamente valabile, le pot folosi până la data expirării.

Total
0
Shares
Total
0
Share