Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din UE în T3 - Focus Prima TV

Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din UE în T3

Transportul feroviar de pasageri s-a redresat uşor în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2020, deşi numărul călătorilor, comparativ cu perioada similară din 2019, încă a fost în scădere în majoritatea statelor membre ale blocului comunitar, însă declinul înregistrat în România a fost unul dintre cele mai mici consemnate, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Pentru a preveni extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), ţările din Europa au adoptat diverse măsuri restrictive, care au afectat semnificativ toate călătoriile, inclusiv transportul pe calea ferată. Deşi numărul pasagerilor în primul trimestru din 2020 a arătat primul impact al acestor restricţii, efectul a fost chiar mai dur în trimestrul doi din 2020, când numărul de pasageri s-a înjumătăţit în majoritatea statelor membre ale blocului comunitar pentru care sunt disponibile datele.

În trimestrul trei din 2020, în România, un număr de 13,597 milioane de pasageri au călătorit cu trenul, cu 3,767 milioane mai puţini faţă de 17,364 milioane de pasageri în perioada similară din 2019, ceea ce înseamnă un declin de 22%, similar cu cel din Letonia.

Statele membre UE unde declinul procentual al pasagerilor transportaţi cu trenul a fost mai mic decât în România sunt: Lituania, Estonia şi Cehia (toate cu 21%), Ungaria (19%), Bulgaria (18%) şi Olanda (0,2%).

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share