Transportul public, paralizat de grevă - Focus Prima TV

Transportul public, paralizat de grevă

Greva șoferilor de autobuze a dat Constanța peste cap de la primele ore ale dimineții. Șase sute de angajați ai Regiei de Transport Local au refuzat să mai intre la lucru pentru că nu au primit salariul mărit așa cum tot negociază, de ceva timp, cu Municipalitatea. Două sute de autobuze au rămas în garaje, iar constănțenii au mers pe jos către serviciu.

La garajele autobuzelor din zona industriala a fost haos astazi. In loc sa urce la volan si sa iasa pe traseu, soferii s-au strans in fata cladirii administrative si-au anuntat greva spontana.

Soferii de autobuz negociaza de 4 luni Contractul Colectiv de Munca ce trebuie semnat zilele acestea. Nu vor sa lase din pretentii si nici Municipalitatea nu vrea sa le dea cat cer. Ambele tabere se tin puternic pe pozitie, iar astazi dimineata conflictul colectiv de munca n-a mai putu fi evitat. Oamenii spun ca-si merita banii.

Marile bulevarde ale Constantei, care in mod normal sunt pline de autobuze, astazi au fost goale. La fel si statiile de asteptare. Localnicii s-au impartit in doua tabere.

Constanta are 2oo de autobuze, care transporta 37 de mii de calatori in fiecare zi. Biletul pentru o calatorie costa 1,5o lei ceea ce-nseamna ca pierderile minime pentru o zi de greva ajung la 55.ooo lei .

Situație tensionată și la societatea gălățeană de transport public. Zeci de angajați au protestat spontan după ce
conducerea a schimbat regulamentul intern și a tăiat din sporuri. Cei mai afectați au fost controlorii, care nu vor mai ieși pe traseu sâmbetele și duminicile, și vor pierde bani buni.

Și șoferii de autobuze sunt nemulțumiți, pentru că orele suplimentare sunt plătite după 90 de zile.

Conducerea societatii sustine ca face totul conform legii si ca actuala situatie finaciara nu ii lasa alernative.

Este de asteptat ca o criza in transportul in comun ca cea de la Constanța sa loveasca si Galatiul.

Total
0
Shares
Total
0
Share