Tratament inovator pentru Sars-Cov-2 – Focus Prima TV

Tratament inovator pentru Sars-Cov-2

O procedură medicală nouă dă speranță la viață pacienților cu forme grave de Covid-19! La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, medicii secției de pneumologie au început să folosească aparate cu un flux ridicat de oxigen. Pacienții care sunt supuși unei asemenea proceduri se simt mai bine după doar câteva ore.

Liviu Ilcău este unul dintre pacienții care au fost conectați la un asemenea aparat. Bărbatul de 62 de ani, din comuna timișeana Teremia Mare, a ajuns la Spitalul Victor Babeș având probleme respiratorii grave în urma infecției cu Sars Cov2. Medicii au decis să îi aplice noul tip de terapie medicală bazat pe folosirea unor aparate cu canulă nazală cu debit mare de oxigen. Acesta permite reglarea concentrației de oxigen a debitului, dar și a temperaturii.

Aparatul, care este portabil, asigură pacientului un debit de oxigen umidificat și încălzit, ce poate ajunge până la 60 de litri pe minut. Prin comparație, debitul de oxigen asigurat de instalațiile standard din unitățile sanitare este de până la 15 litri pe minut. Cei care beneficiază de un asemenea aparat spun că respiră mult mai ușor.

Utilizarea acestei terapii se poate face pe termen lung în cazul pacienților care necesită suport ventilator în urma afectării pulmonare din cauza infecției cu SARS-CoV 2. Mai mult, prin această procedură se reduce nevoia de intubație, ceea ce înseamnă o scădere a numărului de pacienți ce pot ajunge în Secția de Terapie Intensivă.

Florin Niță este un alt pacient care a avut nevoie de suport respirator. Timișoreanul a ajuns la Spital cu o formă moderată spre severă de infecție cu Sars-Cov 2. A fost conectat la aparatul cu sistemul de oxigen cu flux mare.

După aproape trei săptămâni de spital, aplicarea acestei proceduri a făcut ca timișoreanul să se simtă acum mult mai bine.

Medicii timișoreni spun că vor să extindă terapia ce folosește sistemele de oxigen cu flux mare întrucât rezultatele sunt foarte bune.

Total
0
Shares
Total
0
Share