Trei țări au început vaccinarea anti Covid-19 mai devreme decât a recomandat șefa C.E. – Focus Prima TV

Trei țări au început vaccinarea anti Covid-19 mai devreme decât a recomandat șefa C.E.

Ungaria, Slovacia și Germania au început vaccinarea anti Covid-19 încă de sâmbătă, deși Comisia Europeană stabilise că toate țările vor da startul, simbolic, duminică 27 decembrie.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a descris campania de imunizare drept o “mare reușită” a blocului comunitar, dar le-a reamintit cetățenilor că trebuie să respecte regulile, până când vaccinarea ia amploare.

Furgonete cu ”pinguini”, cum am văzut și la noi, încărcate cu loturi simbolice de ser, au ajuns treptat în toate cele 27 de state ale Uniunii Europene, dar și în Islanda și Norvegia. În Ungaria, cadrele medicale de la un spital din Budapesta au fost vaccinate încă de sâmbătă, cu o zi înainte să inceapă oficial campania de imunizare la nivel european.

Şi Slovacia a început vaccinarea mai devreme, într-un spital universitar din vestul ţării. Iar Germania a demarat campania tot sâmbătă, într-un azil de bătrâni din Halberstadt. Asta, deși preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunţat că, în mod simbolic, vaccinarea va începe simultan în 27 decembrie, în toate statele Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share