Trenul metropolitan, un eșec anunțat - Focus Prima TV

Trenul metropolitan, un eșec anunțat

Bucureștiul va avea tren metropolitan. Banii, peste jumătate de miliard de euro, vor veni de la Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul presupune modernizarea unor trasee deja existente care vor lega Bucureștiul de mai multe localități din Ilfov. Experții din domeniul infrastructurii au dubii serioase cu privire la viabilitatea investiției.

Trenul metropolitan ar putea deveni realitate în următorii ani. Nicușor Dan a anunțat că România a făcut deja un plan al acestui proiect, care va fi prezentat Uniunii Europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cu banii veniti de la Uniunea Europeană vor fi reparate șinele, reabilitate stațiile existente și se vor construi gări noi.

Așadar, în localități precum Chiajna, Chitila, Scroviștea, Brănești, Islaz, Grădinari, Mogoșoaia, Grădiștea sau Săbăreni se va putea ajunge cu trenul metropolitan. De asmenea, vor fi legături directe cu Gara de Vest, Gara Obor sau Progresul. Cu toate astea, experții văd totul ca pe un eșec

Ceea ce înseamnă că oamenii vor circula tot cu propriile mașini.

Pentru a fi eficient, trenul metropolitan ar trebui să facă legătura cu o gară centrală, diferită de gara de nord. Asociația a propus un proiect care ar avea 11 tronsoane, iar realizarea lui în totalitate ar dura până la 20 de ani. Totul însă ar fi construit de la zero. În varianta actuală, experții spun că trenul nu va fi folosit, iar cei 530 de milioane de euro alocați vor fi bani aruncați pe apa Sâmbetei.

Total
0
Shares
Total
0
Share