Trump, atac dur la adresa liderului republicanilor din Senat: Un pirat politic care nu va face vreodată ce trebuie făcut sau ce este corect pentru ţara noastră – Focus Prima TV

Trump, atac dur la adresa liderului republicanilor din Senat: Un pirat politic care nu va face vreodată ce trebuie făcut sau ce este corect pentru ţara noastră

McConnell, care a condus mulţi ani Senatul, a votat pentru achitarea lui Trump în procesul de inculpare care a avut loc săptămâna trecută. Ulterior, el a declarat că fostul preşedinte este „responsabilul moral” pentru revolta de la Capitoliu din 6 ianuarie din cauza „minciunilor” sale privind fraudarea alegerilor.

McConnell a sugerat că Trump ar trebui să fie judecat penal şi civil, pentru că este „încă responsabil pentru tot ce a făcut în timpul mandatului”.

Marţi, Trump i-a răspuns prin cea mai amplă declaraţie lansată de când a plecat, luna trecută, de la Casa Albă.

„Partidul Republican nu va mai putea să fie respectat sau puternic cu «lideri» politici precum senatorul Mitch McConnell la conducerea sa”, se arată în comunicat, citează BBC. „Lipsa de înţelegere politică, de înţelepciune, pricepere şi personalitate” a lui McConnell i-a costat pe republicani controlul Senatului după alegerile din noiembrie, a continuat el.

În urma alegerilor, cele 100 de fotolii din Senat sunt împărţite acum egal între democraţi şi republicani. Republicanii au pierdut în noiembrie 2 locuri în favoarea democraţilor. În prezent, democraţii controlează, pentru că vicepreşedintele Kamala Harris are drept de vot în caz de egalitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share