Trump schimbă tonul după violențele de la Capitoliu: Sunt revoltat, vinovații vor plăti. Prioritatea mea e tranziția de putere ordonată - Focus Prima TV

Trump schimbă tonul după violențele de la Capitoliu: Sunt revoltat, vinovații vor plăti. Prioritatea mea e tranziția de putere ordonată

După o zi de haos care a zguduit America, preşedintele în exerciţiu Donald Trump, acuzat de preşedintele ales Joe Biden că a subminat democraţia, a lansat un apel – rar – la “reconciliere”, condamnând un “atac odios” asupra Capitoliului, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-o înregistrare video ce marchează o schimbare clară de ton, preşedintele republican s-a declarat “scandalizat de violenţa” creată de câteva sute de susţinători ai săi care au invadat miercuri sediul Congresului.

“Tocmai am trăit alegeri intense şi emoţiile sunt puternice”, dar “trebuie să ne calmăm” a adăugat el, deşi în ultimele două luni Donald Trump a aţâţat spiritele inflamate, susţinând teorii ale conspiraţiei.

“Mă voi concentra acum pe o tranziţie ordonată şi liniştită a puterii”, a asigurat Trump în acest mesaj foarte aproape de un discurs de recunoaştere a înfrângerii sale în alegeri, fără totuşi să o spună în mod explicit.

“Aș dori să încep prin a vorbi despre atacul condamnabil asupra Capitolului Statelor Unite. La fel ca toți americanii, sunt revoltat de violența, nelegiuirea și haosul creat.
America este și trebuie să rămână întotdeauna o națiune a legii și ordinii. Manifestanții care s-au infiltrat în Capitol au pângărit sediul democrației americane. Cei care ați participat la acte de violență și distrugere, nu ne reprezentați țara.

Total
0
Shares
Total
0
Share