Trump și-a grațiat cuscrul – Focus Prima TV

Trump și-a grațiat cuscrul

Mandatul la Casa Albă al președintelui Donald Trump se încheie la fel de controversat precum a început. Într-o decizie unică în istoria Statelor Unite, șeful statului și-a grația o rudă apropiată. Totodată, a respins planul de susținere economică votat de Congres și care presupunea injectarea a 900 de miliarde de dolari în economia americană.

Finalul celor 4 ani la Casă Albă se apropie cu pași repezi pentru Donald Trump. Așa că fostul mogul imobiliar a decis să apeleze la una dintre prerogativele unui președinte încă în funcție al Statelor Unite: aceea de a grația. Nu mai puțin de 26 de persoane au fost iertate de pedepse printr-un decret prezidențial. Printre acestea se numără și Charles Kushner, tatăl ginerelui său. Pe lista numelor contraversate care au fost exonerate de răspunderea penală se mai află și alți aliați politici. Condamnați pentru fapte de corupție și sperjur, aceștia vor ieși ieși liberi din închisori. Valul de grațieri nu este singura măsură controversată a finalului de mandat al președintelui american. Votat în Congres, pachetul uriaș de susținere financiară a americanilor afectați de pandemie a fost respins de șeful statului.

Donald Trump continuă să conteste rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie. Instanțele americane nu au găsit însă nicio probă a furtului masiv din ziua votului clamat de șeful statului american. În aceste condiții, pe 20 ianuarie, Joe Biden își va prelua oficial mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Total
0
Shares
Total
0
Share