Trupul alpinistei care a murit pe munte chiar de ziua ei nu a putut fi recuperat nici după patru zile. Explicațiile Salvamont - Focus Prima TV

Trupul alpinistei care a murit pe munte chiar de ziua ei nu a putut fi recuperat nici după patru zile. Explicațiile Salvamont

Trupul alpinistei din Brașov care a murit de ziua ei, după ce a căzut în munţii Bucegi, nu a putut fi recuperat, la patru zile de la tragedie. Salvamoniștii explică faptul că nu au putut face asta din cauza vremii și spun că ar putea interveni abia în 20 ianuarie când este posibil ca vântul să nu mai fie atât de puternic și de periculos.

Accidentul a avut loc atunci când alpinista încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor.  Se pare că victima a plecat singură pe traseu și pentru că nu a mai răspuns la telefon, familia a cerut sprijinul salvatorilor montani.

Serviciul Public Județean Salvamont Prahova a făcut luni mai multe precizări referitoare la operațiunea de recuperare a trupului femeii:

“În data de 12.01, după ora 18.00 când am aflat de faptul că aceasta nu mai răspundea la telefon, o echipă de prim-răspuns a plecat în căutarea ei, în zona în care am presupus că s-ar putea afla, iar echipa de suport a fost mobilizată și s-a aflat în așteptare la sediul Salvamont Bușteni. Echipa de prim-răspuns a încheiat căutările la ora 1.20 noaptea, în condiții de viscol puternic, ajungând la Baza Salvamont Baba Mare.

Total
0
Shares
Total
0
Share