Tulpina britanică, prezentă în toată România – Focus Prima TV

Tulpina britanică, prezentă în toată România

Numărul cazurilor de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus a explodat. Încă 24 de români au fost diagnosticați cu mutația extrem de contagioasă a SARS COV 2. În total, în întreaga țară sunt active 52 de astfel de cazuri. Deosebit de grav este faptul că persoanele infectate nu au călătorit recent peste graniță ceea ce arată că mutația virusului s-a instalat deja în România.

O clinică privată din Capitală a făcut anunțul bombă. În urma analizelor de laborator, medicii au descoperit că dintr/un eșantion de 90 de pacienți testați, 24 sunt purtători ai tulpinei de proveniență britanică a COVID 19. Cei mulți, 19, sunt din București. Ceilalți provin din Cluj-Napoca, Tecuci, Reșița și Timișoara. Astăzi, și un spital de stat din Galați a depistat primul caz de acest fel din oraș. Este vorba de o femei de 34 de ani.

Apariția noii tulpini virale în oraș a pus pe jar autoritățile din oraș.

Potrivit statisticilor oficiale, numărul cazurile noi de COVID-19 din România a intrat pe o pantă descendentă. Situația se poate agrava însă în orice moment. Mutațiile suferite de virus fac ca acesta să fie mult mai ușor transmisibil.

Până în acest moment, 52 de români au fost diagnosticați ca purtători ai tulpinii britanice a noului coronavirus.

Total
0
Shares
Total
0
Share