Turcan, de Ziua Muncii: România a făcut progrese mari în privinţa salarizării, însă sărăcia şi valoarea muncii rămân o mare problemă – Focus Prima TV

Turcan, de Ziua Muncii: România a făcut progrese mari în privinţa salarizării, însă sărăcia şi valoarea muncii rămân o mare problemă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat sâmbătă, cu ocazia zilei de 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, că România a făcut progrese mari în privinţa salarizării, mai ales după integrarea în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, spune ministrul, în continuare, sărăcia şi valoarea muncii rămân o mare problemă în ţara noastră.

Potrivit Ralucăi Turcan, în momentul în care România a intrat în Uniunea Europeană, salariul mediu net era în jur de 950 de lei, iar în 2021 acesta a ajuns la 3.400 de lei, ceea ce reprezintă progresele făcute de țara noastră în ceea ce privește salarizarea.

„La mulţi ani celor care muncesc! Chiar dacă este un alt moment greu, al doilea an în criza generată de pandemie care a afectat piaţa muncii, privind în urmă, pentru a înţelege dacă am evoluat, vedem că România a făcut progrese mari în privinţa salarizării, mai ales după integrare în UE. Dacă câştigul salariul mediu net era la începutul lui 2007, la momentul integrării, în jur de 950 de lei, în 2021, salariul mediu net, este 3400 de lei. În plus, există o mare energie antreprenorială şi oportunităţi de muncă în Uniunea Europeană, dar şi în ţară, iar evoluţia internetului a ajutat la flexibilizarea relaţiilor de muncă, oferind perspective noi şi angajaţilor şi angajatorilor. Aceasta este o perspectivă asupra realităţii, de pe piaţa muncii şi din economie, cu lucruri câştigate şi progrese”, a scris Turcan, sâmbătă, pe Facebook.

Total
0
Shares
Total
0
Share