Turcan vrea să-i convingă pe români să aleagă între pensie şi salariu: La privat nu poţi impune. Bugetarii să nu taie frunză la câini – Focus Prima TV

Turcan vrea să-i convingă pe români să aleagă între pensie şi salariu: La privat nu poţi impune. Bugetarii să nu taie frunză la câini

„La privat nu poţi să interzici cumularea pensiei cu salariul”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Digi24, explicând cum vor fi convinşi bugetarii să renunţe la astfel de practici.

„În momentul când se interzice cumulul pensie-salariu la stat, practic, un număr important de oameni în puterea muncii se pot îndrepta spre piaţa privată”, a declarat ministrul la Digi24.    Ministrul muncii spune că românii aşteaptă momentul ieşirii la pensie, iar „cifrele arată că, oarecum, chiar dacă ies la pensie, optează să lucreze după”.  

„Aceste cifre care arată că avem 4 milioane de pensionari în sistemul public, 107.000 de pensionari anticipat cu penalizare sau fără, plus aproximativ 900.000 de beneficiar de pensie de invaliditate au de urmaş. Dintre toţi aceştia, peste 200.000, după momentul pensionării, optează să lucreze. Cred că se raportează la varianta de vârstă de pensionare oarecum ca la un beneficiu pe care îl au şi nu ca la un moment în care viaţa activă se încheie şi după aceea beneficiezi de drepturile în urma unei viaţa de muncă. Provocarea noastră este să creştem şi să impulsionăm viaţa activă. Cifrele pe fond nu arată bine, avem o creştere a numărului de persoane care intră în pensie, avem o scădere a natalităţii, avem deja nişte semnale de creştere a şomajului, pentru că se resimt efectele pandemiei. Ca o primă soluţie trebuie să impulsionăm viaţa activă”, a mai spus Raluca Turcan.  

Total
0
Shares
Total
0
Share