Turcia ar putea primi 3,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru a-i găzdui pe refugiații din Siria până în 2024 - Focus Prima TV

Turcia ar putea primi 3,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru a-i găzdui pe refugiații din Siria până în 2024

Turcia ar putea primi 3,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru continuarea găzduirii refugiaților sirieni până în 2024. Uniunea Europeană analizează în acest moment această posibilitate, conform unor diplomați europeni citați de Reuters. Finanțarea face parte dintr-un plan regional mai extins de sprijin pentru refugiați, menit să prevină un nou val de migrație în Uniunea Europeană. 

Pachetul total de 5,77 miliarde de euro pentru Turcia, Iordania, Liban şi Siria, bani care merg către proiecte umanitare şi nu către guvernele acestor ţări, are ca scop să prevină un nou val de refugiaţi spre Uniunea Europeană şi să câştige timp până când războiul civil din Siria va lua sfârşit, conform Agerpres.

Turcia găzduieşte în jur de 4 milioane de refugiaţi sirieni şi a cheltuit peste 40 miliarde de dolari pentru servicii de bază pentru aceştia, dar doreşte ca fondurile UE să fie plătite direct guvernului de la Ankara.

Este improbabil că liderii UE, nemulţumiţi de ceea ce consideră a fi autoritarismul în creştere şi deteriorarea situaţiei drepturilor omului în Turcia, vor accepta această solicitare. Ei mai acuză Turcia şi că foloseşte migranţii ca monedă de schimb.

Total
0
Shares
Total
0
Share