Turismul de croazieră se relansează în 2021 – Focus Prima TV

Turismul de croazieră se relansează în 2021

Turismul de croazieră se relansează în 2021: până în acest moment 26 de nave maritime și-au anunțat deja sosirea în Portul Constanța. Toate însumează zece mii de pasageri fapt care reprezintă o gură uriașă de oxigen pentru turismul estival, greu încercat de pandemie. Aceștia vor fi “turişti-test” pentru companiile de navigație, care vor să vadă riscurile și impactul croazierelor asupra echipajelor și oaspeților lor.

Înainte de 2020, miile de turiști care soseau cu pacheboturile în portul Constanța aveau parte de numeroase surprize, fiind primiți cu muzică de fanfară. Apoi… turismul de croazieră la Marea Neagră a fost învins de pandemie, exact în anul revigorării sale de după războiul din Crimeea sau problemele de securitate din Ucraina. Acum, se întrevede o rază de speranță și un motiv de bucurie.

Anul acesta, însă, specialiștii se așteaptă la un nou tip de turism de croazieră pe Marea Neagră – cel de testare, în contextul pandemiei. Asta ar însemna ca navele să aibă o capacitate de pasageri redusă până la jumătate, dar chiar și în aceste condiții, câteva mii de turiști tot sunt așteptați în Portul Constanța.

Pentru a se evita răspândirea virusului, la bordul navelor s-au luat măsuri extraordinare. Acum, check-in-ul se face distanțat, sunt multe cabine goale separate și controlul medical al pasagerilor este amănunțit. Și portul Constanța a sporit măsurile de siguranță, atât la îmbarcare cât și la debarcare.

Până acum, în Portul Constanța și-au anunțat sosirea nave de pasageri sub pavilion Malta, Bahamas sau Elveția. Iar cele 26 de nave au împreună o capacitate de peste 10 mii de pasageri, cărora companiile locale de turism le-au pregătit deja trasee atractive.

Portul Constanța deține directoratul croazierelor Mediterane pentru zona Mării Negre și împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna promovează relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră. De altfel, 12 nave și-au făcut rezervări și pentru anul 2022 în Portul Constanța.

Total
0
Shares
Total
0
Share