Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta. Politica privind călătoriile ar putea fi revizuită - Focus Prima TV

Turismul din Grecia, afectat de varianta Delta. Politica privind călătoriile ar putea fi revizuită

Operatorii de turism din Grecia estimează o scădere a veniturilor din cauza noului val al pandemiei COVID-19, provocat de varianta Delta, mai agresivă și mai contagioasă. Mai mult, dacă numărul de cazuri crește masiv, acest lucru ar putea duce la o revizuire a politicii Greciei privind turismul, relatează cotidianul elen Khatimerini.

Aceasta, în condițiile în care Grecia înregistrează din nou o creştere a cazurilor de COVID-19, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autorităţile să elimine majoritatea restricţiilor antiepidemice.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor şi medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de varianta Delta.
O imagine clară a direcției turismului din Grecia va fi însă cunoscută abia la sfârșitul lunii iulie, când vor exista date mai clare privind tendința epidemiologică și progresul campaniei de vaccinare. Dar Marea Britanie a anunțat că începând cu 19 iulie cetățenii săi vaccinați vor putea vizita inclusiv țări de pe lista „portocalie”, cum ar fi Grecia, fără carantină la întoarcere. Decizia ar putea aduce un număr semnificativ de turiști, în condițiile în care Regatul Unit este a doua mare piață pentru turismul elen.

Total
0
Shares
Total
0
Share