Turist fugărit de urs pe pârtie – Focus Prima TV

Turist fugărit de urs pe pârtie

Au fost momente de panică în Predeal! Un urs și-a făcut apariția pe pârtie și a pornit în urmărirea unui un schior. Din fericire, turistul a scăpat doar cu o sperietură zdravănă! Întreaga scenă a fost surprinsă de mai mulți oameni care se aflau în telescaun.

Turiștii de pe pârtia Clăbucet din Predeal, martori ai acestor scene, au sunat imediat la 112! Însă doar inspirația schiorului de a arunca ghiozdanul pe care îl avea în spate a făcut ca atenția ursului pornit în urmărirea sa să fie distrasă.

Mai multe echiapaje de salvamontiști au dat de urma bărbatului fugărit de urs și l-au condus într-o zonă sigură. Pe tot parcursul zilei, însă, turiștii au sunat de mai multe ori pentru a semnala prezența animalului pe pârtie. Jandarmii au intervenit de fiecare dată, însă, animalul continua să revină printre turiști.

În cele din urmă ursul a părăsit definitiv părtia doar după ce jandarmii l-au speriat cu zgomotul produs de motoarelel ambalate la maxim ale ATV-urilor. Între timp, autoritățile au luat legătura și cu administratorul fondului de vânătoare din apropiere care promite că animalul va fi relocat.

Total
0
Shares
Total
0
Share