Turiștii nu au respectat regulile în rezervația biosferei - Focus Prima TV

Turiștii nu au respectat regulile în rezervația biosferei

A plouat cu amenzi pe plajele virgine de la Vadu și Corbu. Comisarii de mediu ai Rezervației Delta Dunării au luat
plajele la pas și pe toți turiștii găsiți în neregulă i-au taxat scump. Cea mai mică amendă a fost de șapte sute de lei, iar cea mai mare de trei mii de lei.

Fostele peisaje salbatice au ramas doar amintire la Vadu si la Corbu. Acum, pe dunele de nisip considerate candva un peisaj de poveste, stau parcate zeci de masini si sunt amplasate corturi… fara numar. Chiar si asa, nostalgicii care iubesc marea in orice ipostaza, inca vin aici.

Insa plajele virgine nu mai sunt ce-au fost. Turistii iubitori de Natura le-au calcat în picioare fara mila. La orele diminetii zeci de corturi si tot atatea masini erau amplasate pe nisipul fin al plajelor neamenajate, la nord de localitatea Vadu.

Zonele naturale cuprinse în perimetrul localitatilor Vadu si Corbu au primit statut de Rezervație a Biosferei și “Site
Natura 2000” pentru protejarea habitatelor specifice și a speciilor de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Plajele naturale neamenajate, cu flora și fauna locală, cu peisajul și caracteristicile zonei de coastă permit anumite activități turistice însă, pentru protejarea lor pe termen lung, se impun și reglementări specifice. Regulile de acces s-au inmultit, iar turistii nu le cunosc.

Camparea și accesul cu mijloace motorizate pe plaje sunt strict interzise și sunt sancționate potrivit legii. Rezervatia Deltei Dunarii împreună cu autoritățile locale au dedicat anumite spații pentru parcarea autoturismelor și camparea turiștilor, situate în afara zonelor sensibile din punct de vedere al biodiversității. Degeaba.

O secțiune de informații utile se găsește pe site-ul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. De
asemenea, în zonele de plajă, sunt amplasate panouri de atenționare asupra modului în care se poate desfășura
activitatea turistică.

Total
0
Shares
Total
0
Share