TVA la lemnele de foc, de la 19% la 9% – Focus Prima TV

TVA la lemnele de foc, de la 19% la 9%

Proiect de lege prin care TVA la lemnele de foc să fie redus de la 19% la 9%. Anunțul a fost făcut marți, 18 mai 2021, de către deputatul social-democrat Marius Constantin Budăi.

Oficialul PSD-ist a precizat în acest context că Legea consumatorului vulnerabil, adoptată fără amendamente, exclude, practic, câteva milioane de beneficiari.

„În expunerea de motive iniţială, erau cuprinse un număr de 427.000 de persoane, cu un buget de circa 420 de milioane. Ulterior, când legea a ajuns la Parlament, a ajuns cu acelaşi număr de persoane, dar cu un buget de 260 de milioane, un buget mult mai mic. Acea bătaie de joc de 10 – 20 de lei pe lună, în funcţie de tipul de tipul de combustibil cu care persoanele se încălzesc, este practic ridicolă.

Au scos oamenii şi au uitat să prevadă, pentru cei care se încălzesc cu lemne le-au dat un sprijin foarte mic. De aceea noi, PSD, vom depune în perioada următoare un proiect, cred că s-a şi depus ieri la Senat, cu reducerea TVA la lemnele pentru foc de la 19 la 9%”, a afirmat fostul ministru al Muncii, la Parlament, citat de Agerpres.

Total
0
Shares
Total
0
Share