Typhoon deasupra României – Focus Prima TV

Typhoon deasupra României

De astăzi, ne păzim frontierele și cu avioanele spaniole Eurofighter Typhoon trimise la baza aeriană Mihail
Kogălniceanu. Sunt 6 aparate de ultimă generație, care vor patrula pe cerul României împreună cu scadrila de aparate americane F-16, cumpărate din Portugalia. Și bătrânele MiGuri vor zbura alături de ele.

Eufighter Typhoon este maşinărie supremă de razboi aerian: un avion care atinge de doua ori viteza sunetului la 11 kilometri înălțime în atmosferă, capabil să intre în luptă în câteva secunde, cu o mare varietate de arme la bord.

Aceste avioane au sosit la Kogalniceanu, ca sa ne apere spațiul aerian.

Poliție Aeriană înseamnă de fapt paza frontierelor pe cer astfel încât niciun inamic să nu intre în spațiul aerian românesc. În trecut, astfel de intrări neautorizate s-au mai întâmplat, iar bătrânele MiG-uri sunt incapabile să facă față misiunii. Așa că NATO și-a luat măsuri de siguranță, trimițând avioanele Typhoon în România.

Cele 6 avioane de luptă Typhoon trimise la baza aeriană Mihai Kogălniceanu sunt apte să intercepteze orice potențiali invadatori care ar intra în spațiul aerian al României.

Alianţa Nord-Atlantică și-a consolidat prezenţa militara în Europa de Est prin desfăşurarea a mii de militari în Polonia şi în ţările baltice. O structură multinaţională NATO urmeaza să fie staţionată în România.

Total
0
Shares
Total
0
Share