U.E. ÎNCEPE MAREA VACCINARE DE CRĂCIUN. BELGIA, DEPOZITUL DE VACCINURI AL EUROPEI – Focus Prima TV

U.E. ÎNCEPE MAREA VACCINARE DE CRĂCIUN. BELGIA, DEPOZITUL DE VACCINURI AL EUROPEI

Marea vaccinare pentru covid ar putea începe în toate statele Uniunii Europene chiar înainte de Crăciun. Este anunţul făcut de preşedintele Comisiei Europene, care a solicitat guvernelor ţărilor membre să pregătească sistemele medicale naţionale pentru ampla operaţiune. 

Producţia de masă a unui vaccin eficient pentru infecţia cu noul coronavirus este iminentă. Iar în acest context Executivul european cere statelor membre să accelereze pregătirea logisticii necesare depozitării şi distribuirii

Belgia va fi ţara care va juca un rol cheie în uriaşa operaţiune menită să pună capăt pandemiei în Europa. Iar capitala europeană va deveni un uriaş depozit. Dozele de vaccin pentru COVID-19, provenite de la companiile producătoare, vor fi stocate temporar în Bruxelles. De aici vor pleca apoi pe cale rutieră, feroviară sau aeriană, către celelalte state membre ale Uniunii.

Până în momentul de faţă, 16 milioane de cetăţeni europeni au contractat virusul. Pentru 373 de mii dintre aceştia boala s-a dovedit fatală.

Total
0
Shares
Total
0
Share