“Ucigașul invizibil” care a dus la 8,7 milioane de decese într-un singur an. Cifra i-a surprins și pe experții în poluare și sănătate – Focus Prima TV

“Ucigașul invizibil” care a dus la 8,7 milioane de decese într-un singur an. Cifra i-a surprins și pe experții în poluare și sănătate

Poluarea atmosferică cauzată de arderea combustibililor fosili, cum sunt cărbunele și petrolul, a fost cauza a 8,7 milioane de decese la nivel global în 2018, potrivit unui raport făcut public recent.

Asta înseamnă că unul din cinci oameni care au murit în acel an au avut ca factor determinant poluarea atmosferică, spun cercetătorii care au fost ei înșiși surprinși de această descoperire care a dat peste cap orice estimare de până atunci, scrie The Guardian.

Numărul enorm al deceselor depășește estimările anterioare și i-a surprins chiar și pe cercetătorii studiului. Ei au descris rezultatele ca fiind “uluitoare”: “Descoperim din ce în ce mai multe despre impactul poluării. Este peste tot. Cu cât căutăm mai multe efecte, cu atât găsim mai multe”, a declarat Eloise Marais, geograf la Universitatea din Londra și coautor al studiului. 

Total
0
Shares
Total
0
Share