Ucraina s-a conectat la rețeaua electrică a UE. Statul poate exporta energie și României - Focus Prima TV

Ucraina s-a conectat la rețeaua electrică a UE. Statul poate exporta energie și României

Ucraina speră să facă 1,5 miliarde de euro din exporturile de energie electrică către UE până la finalul anului și să câștige mai mult în viitor după ce a obținut dreptul de a exporta acolo, a declarat miercuri un consilier al ministerului energiei ucrainean, transmite Reuters.

Rețeaua electrică din fosta republică sovietică ucraineană a început să planifice decuplarea de la rețelele ruse și beloruse în 2014 după ce Rusia a anexat Crimeea. Aceasta testa autonomia sistemului în februarie, când a invadat Rusia, ceea ce făcut ca Kievul să se deconecteze pe deplin cu doi ani jumate mai devreme decât plănuise.

Ucraina a aplicat în martie să se alăture sistemului energetic european ENTSO-E cât de curând posibil iar marți a primit dreptul de a exporta energia sa către Europa, a anunțat miercuri Ukrenergo.

Toate liniile necesare ale Ucrainei sunt pregătite să exporte electricitate către România, Ungaria, Slovacia și Polonia, spune Lana Zerkal, un consilier al ministrului energiei, într-un interviu pentru postul public de televiziune Suspilne.

Total
0
Shares
Total
0
Share