Ucrainenii acuză forţele militare ruse că au tras în timpul evacuării de civili din Azovstal - Focus Prima TV

Ucrainenii acuză forţele militare ruse că au tras în timpul evacuării de civili din Azovstal

Regimentul ucrainean Azov, care apără imensul combinat siderurgic Azovstal unde s-au retras ultimii combatanţi ucraineni din Mariupol, a acuzat vineri forţele militare ruse că au vizat una dintre maşinile sale ce participa la o operaţiune de evacuare de civili, ucigând un soldat, informează AFP.

“În timpul acordului de încetare a focului pe teritoriul uzinei Azovstal, o maşină a fost vizată de ruşi cu o rachetă ghidată antitanc. Această maşină se îndrepta spre civili pentru a-i evacua din uzină”, a afirmat regimentul pe mesageria Telegram. “Un combatant a fost ucis şi alţi şase au fost răniţi”, a adăugat el.

“Inamicul continuă să încalce toate acordurile şi nu respectă garanţiile de securitate pentru evacuarea civililor”, a continuat acest mesaj scurt.

Evacuările sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), care au început la sfârşitul săptămânii trecute, urmau să continue vineri în imensul complex siderurgic Azovstal, ultimul bastion ucrainean în portul strategic Mariupol din sud-estul Ucrainei.

Însă, potrivit Ministerului Apărării ucrainean, armata rusă îşi continuă ofensiva, care “vizează să preia controlul asupra uzinei”, în pofida acordului unilateral de încetare a focului pe care ea l-a anunţat miercuri seara pentru trei zile, de joi până sâmbătă.

Cucerirea Azovstal i-ar permite Moscovei să revendice controlul total asupra oraşului Mariupol, port strategic din sudul Donbasului şi care număra aproape 500.000 de locuitori înainte de război, dar care a fost devastat în timpul celor două luni de asediu şi de bombardamente.

Sursa:Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share