UE ia în calcul plafonarea prețului la gazele naturale - Focus Prima TV

UE ia în calcul plafonarea prețului la gazele naturale

În contextul în care întreaga Uniune Europeană se așteaptă la o iarnă extrem de grea, cu prețuri tot mai mari la energie și gaze naturale, Bruxellesul caută soluții. Oficialii europeni iau în calcul plafonarea prețului la gaze naturale. Această măsură ar putea fi o sabie cu două tăișuri, însă, pentru blocul comunitar, atrag atenția experții. Moscova ar putea beneficia mai mult de aceste schimbări.

Miniștrii Energiei din UE Iau în calcul plafonarea prețului la gazele naturale. Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii de la Reuters, care spun că documentul a fost elaborat de Cehia, țară care deține în prezent pereșdinția UE. Ședința în care se vor discuta măsurole pentru combaterea prețurilor la gaze și electricitate, după ce Rusia a redus livrările de gaze, va alea loc pe 9 septembrie.

Românii se plâng în continuare de facturile extrem de mari și nu sunt foarte optimiști în privința noilor măsuri, în timp ce țările din Europa caută tot felul de soluții să ajute cetățenii. În Spania, autoritățile au redus taxa speciala pentru electricitate, iar din octombie se reduce și TVA pentru gaze.

Pe de altă parte, Grecia va utiliza profiturile uriașe din turism, care au întrecut toate așteptările anul acesta, pentru a subvenționa în continuare facturile la electricitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share