UE va opri unele subvenţii destinate Cehiei din cauza conflictului de interese - Focus Prima TV

UE va opri unele subvenţii destinate Cehiei din cauza conflictului de interese

Comisia Europeană a anunţat luni Cehia că îi va opri plata unor subvenţii comunitare până când autorităţile de la Praga vor înăspri legislaţia referitoare la evitarea conflictului de interese, transmite Reuters.

La finalul unui audit publicat în luna aprilie a acestui an, executivul comunitar a ajuns la concluzia că premierul ceh Andrej Babis este într-o situaţie de conflict de interese având în vedere că este proprietarului unui uriaş imperiu de afaceri, în calitate de proprietar al grupului de companii Agrofert, care beneficiază de finanţare de la UE. În replică, Babis a insistat în repetate rânduri că nu a încălcat nicio lege, după ce şi-a mutat acţiunile deţinute la Agrofert în două entităţi de tip trust fund.

Luni, Comisia Europeană a anunţat că, pentru moment, nu va rambursa nicio cheltuială care are legătură cu proiectele europene solicitată de companiile deţinute de trust fund-uri.

“Atâta timp cât recomandările formulate în raportul de audit nu sunt implementate, sfătuim autorităţile cehe să nu declare cheltuieli pentru companiile al căror proprietar final sunt trust fund-urile. Acesta este un avertisment”, a subliniat executivul comunitar.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share