UEFA a anulat toate sancţiunile împotriva celor 12 cluburi iniţiatoare ale Super Ligii - Focus Prima TV

UEFA a anulat toate sancţiunile împotriva celor 12 cluburi iniţiatoare ale Super Ligii

UEFA a decis să anuleze toate procedurile disciplinare, deja suspendate, împotriva celor 12 cluburi care au iniţiat în primăvara acestui an proiectul Super Ligii, respectând astfel o decizie a justiţiei din Madrid, a anunţat Uniunea europeană de fotbal într-un comunicat, informează AFP.

Sancţiunile disciplinare “în legătură cu aşa-numitul proiect ‘Super Liga’ sunt declarate nule, fără niciun prejudiciu, ca şi cum procedurile nu ar fi fost iniţiate niciodată”, a explicat UEFA.

Această decizie se referă atât la cele nouă cluburi care au părăsit oficial proiectul Super Ligii (Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Inter Milano şi AC Milan), cât şi la ultimele trei cluburi care au rămas ataşate acestui proiect (Real Madrid, Juventus Torino şi FC Barcelona) şi pe care UEFA le-a ameninţat cu excluderea din competiţiile europene.

Pe 7 mai, UEFA a anunţat sancţiuni, în principal financiare, împotriva celor nouă cluburi care s-au retras din proiect şi cu care a ajuns la un acord, în urma scuzelor şi a recunoaşterii “greşelii” lor.

Un tribunal comercial din Madrid a cerut UEFA, pe 1 iulie, să anuleze ceea ce a considerat o “sancţiune mascată” împotriva celor nouă cluburi.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share