UK discriminează între țările UE la taxele pentru vizele de muncă. Românii sunt printre europenii care trebuie să plătească mai mult – Focus Prima TV

UK discriminează între țările UE la taxele pentru vizele de muncă. Românii sunt printre europenii care trebuie să plătească mai mult

Apare o nouă controversă post-Brexit între Regatul Unit și Uniunea Europeană, în contextul în care guvernul britanic a reintrodus vizele de lucru pentru cetățenii europeni – cetățenii din țările din estul UE, printre care și România, vor plăti taxe ceva mai mari pentru obținerea vizelor, scrie Politico.

Cetățenii din 25 de țări, dintre care 21 din Uniunea Europeană, primesc reduceri de 55 de lire sterline la taxa pe care trebuie să o plătească pentru a aplica pentru o viză de lucru în Marea Britanie, categoriile țintite fiind antreprenori, lucrători în sistemul medical, cercetători sau angajați temporari.

Mai mult, angajatorii britanici care angajează din aceste țări nu trebuie să mai plătească o taxă de 199 de lire pentru emiterea unui „certificat de sponsorizare”, fapt ce mărește stimulentele pentru angajatori să caute forță de muncă mai degrabă din aceste țări decât din celelalte.

Printre țările care nu se bucură de aceste scutiri se numără și România. Toate sunt țări din estul blocului – Bulgaria, Estonia, Lituania și Slovenia.

Total
0
Shares
Total
0
Share