Ultima noapte de distracție, prima zi de restricții – Focus Prima TV

Ultima noapte de distracție, prima zi de restricții

Au fost razii de amploare azi noapte în toată țara! Peste 7 mii de polițiști și jadarmi au făcut controale în trafic, la terase sau în magazine. Deși principalul obiectiv a fost informarea cu privire la noile restricții, s-au dat și sute de amenzi. Doar în Capitală, au fost aplicate sancțiuni de 140 de mii de lei. Oamenii legii au oprit și 4 petreceri private. Controalele au continuat și în această dimineață, în piețe

Echipele poliției din Ilfov au oprit noaptea trecută toți șoferii care circulau pe drumurile principale sau pe cele de la intrarea în localitățile carantinate. Au verificat declarațiile pe propria răspundere și au dat avertismente pentru că acțiunea a avut scop preventiv.

Nu au lipsit nici sancțiunile. Polițiștii din Voluntari au oprin o petrecere privată la care participau 12 persoane și au aplicat amenzi în valoare totală de 8 mii de lei. Controale au fost și în județul Vrancea, atât în trafic cât și la
operatorii comerciali. În urma raziilor, polițiștii au aplicat mai bine de 150 de amenzi.

În Brăila, oamenii legii au oprit și sancționat mai mulți tineri care au sfidat restricțiile și se plimbau pe străzi după ora 22. În stradă a ieșit scandal.

Nici bucureștenii nu au fost ocoliți de raziile poliției. Autoritățile spun că oamenii s-au relaxat foarte mult în ultimul timp și nu mai poartă masca corespunzător, tocmai de aici și numărul mare de infectări.

Aceste acțiuni de amploare ale angajaților Ministerului de Interne scot la iveală nemulțumiri. Sindicaliștii Europol acuză faptul că, la ordinele premierului, polițiștii au fost chemați din zilele libere. Cîțu i-a criticat pe angajații din structurile de ordine că nu sunt la fel de activi și nu mai dau la fel de multe amenzi.

Total
0
Shares
Total
0
Share