Ultimul drum pentru Ion Dichiseanu

Ultimul drum pentru Ion Dichiseanu

Maestrul Ion Dichiseanu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu din Bucureşti. Ceremonia a fost un spectacol, aşa cum a fost şi întreaga sa viaţă. Familia, prietenii, colegii de breaslă, dar şi simpli cetăţeni au venit, cu lacrimi în ochi, să-şi ia rămas bun de la marele actor.

Ion Dichiseanu a fost înmormântat în onoruri militare şi în ropote de aplauze. Trei salve de puşcă au fost trase în timpul înhumării. Maestrul a fost îmbăcat în alb, aşa cum obişnuia să-şi facă apariţia.

Timp de două zile, trupul neînsufleţit a fost depus la Teatrul Nottara- acolo unde a jucat peste 40 de ani si unde se simţea ca acasă.

De la teatru, cortegiul funerar a trecut prin faţa casei actorului şi apoi la Cimitirul Bellu, unde l-au aşteptat zeci de oameni. Prieteni, familie, colegi de brasla, dar si oameni simpli - care l-au admirat pe maestrul Ion Dichiseanu au venit sa-si ia ramas bun.

Au fost ropote de aplauze pentru marele artist în curtea cimitirului Bellu, inainte de înmormântarea acestuia pe Aleea Artistilor.

Marele actor a lăsat moştenire zeci de filme în care a jucat şi piesele de teatru. În 2019 a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannios cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofiţer.

Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani, joi, la Spitalul Floreasca, unde era internat de câteva luni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt