Ultimul drum pentru Ion Dichiseanu - Focus Prima TV

Ultimul drum pentru Ion Dichiseanu

Maestrul Ion Dichiseanu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Bellu din București. Ceremonia a fost un spectacol, așa cum a fost și întreaga sa viață. Familia, prietenii, colegii de breaslă, dar și simpli cetățeni au venit, cu lacrimi în ochi, să-și ia rămas bun de la marele actor.

Ion Dichiseanu a fost înmormântat în onoruri militare și în ropote de aplauze. Trei salve de pușcă au fost trase în timpul înhumării. Maestrul a fost îmbăcat în alb, așa cum obișnuia să-și facă apariția.

Timp de două zile, trupul neînsuflețit a fost depus la Teatrul Nottara- acolo unde a jucat peste 40 de ani si unde se simțea ca acasă.

De la teatru, cortegiul funerar a trecut prin fața casei actorului și apoi la Cimitirul Bellu, unde l-au așteptat zeci de oameni. Prieteni, familie, colegi de brasla, dar si oameni simpli – care l-au admirat pe maestrul Ion Dichiseanu au venit sa-si ia ramas bun.

Au fost ropote de aplauze pentru marele artist în curtea cimitirului Bellu, inainte de înmormântarea acestuia pe Aleea Artistilor.

Marele actor a lăsat moștenire zeci de filme în care a jucat și piesele de teatru. În 2019 a fost decorat de președintele Klaus Iohannios cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani, joi, la Spitalul Floreasca, unde era internat de câteva luni.

Total
0
Shares
Total
0
Share